Alapanyagok
            
            	Betűrendes keresés
                
                
                Kattintson az egyik betűre
             
                 
              
            
                búza
                A búza a legfontosabb és egyben leggyakrabban használt gabonaféle. Az a búzaliszt, mely a magfehérjét és a liszttestet hasznosítja, minőség szempontjából fontos anyagokat veszít el. Ezért egészségesebb az a liszt melyet az egész búzaszemből őrölnek. Ezek a teljes kiőrlésűek, melyek tartalmazzák a búzaszem külső rétegeit(korpa) és a csírát. A csíra ásványi anyagokban gazdag E, A vitamin tartalma jelentős. A búzakorpa serkenti a bélműködést és székrekedés esetén hatása kitűnő Az egész búzaszemből pehely magas rosttartalma ellenére könnyen emészthető, rendszeres fogyasztása növeli a szervezet ellenállóképességét. 
A hazánkban kapható búzalisztek jelölése
Típus	Megnevezés
BL-55	finomliszt
BL-80	fehér kenyérliszt
BL-112	félfehér kenyérliszt
BFF-55	rétesliszt
GL-200	Graham liszt
AD	étkezési búzadara
                
                    
                    Receptek, melyekben van búza