Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bébicéklaleves tojással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Édes, Meleg, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 liter marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
80 dkg bébicékla 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. Citromlével és cukorral ízesítsük pikánsra. Amíg készül a leves a tojásokat főzzük keményre, majd negyedeljük fel és betétként tálaljuk a levesbe.
Díszítsük tejfölpöttyökkel, citromgerezdekkel és néhány céklalevélkével.
Hidegen kitűnő hűsítő, forró nyári napokra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)