Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Carpaccio süllőből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök, Halak, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk állni, majd lecsepegtetve, egymást félig fedve, rakjuk, gusztusosan tálra a halszeleteket. Finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva, pirítóssal tálaljuk.
A süllő gyönyörűen kifehéredik a páclében, mintha főtt lenne, más, édesvízi hal, nem igazán alkalmas ennek az ételnek az elkészítéséhez.
Igazi, különleges előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)