Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csülök pékné módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Csőben sült, Párolt, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg csülök  328 16 29 0.3 0 0
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csapott mokkáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gondosan megtisztított csülköt kuktába teszem, párolórácsra, kevés vízzel, sózom, fűszerezem (só, bors, babérlevél, köménymag, fokhagyma ízlés szerint). Kb. fél óra alatt puhul meg. Kivéve, csontjáig bevágom és olajjal kikent tepsibe teszem, ráöntöm a levét, mellé rakom az előre megtisztított, gerezdekre vágott krumplit és a negyedelt hagymát. Közben ízlés szerint utánfűszerezem és egy deci sört öntök alá.
Beteszem az előmelegített 175 fokos sütőbe és fél órát fólia alatt, majd a fóliát eltávolítva, levével locsolgatva pirosra sütöm.
Idénysavanyúságot tálaljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)