Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egérkék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Sós, Kímélő, Reform konyha, Olajsütő, Teaparti, Kártyaparti , Desszert, Hétvégi ebéd, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
25 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
1 mokkáskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
3 egész tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túrót villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót. Vizes evőkanállal forró olajba szaggatjuk és rózsaszínűre sütjük. A hozzáadott szódabikarbónától az egérkék felfújódnak. Melegen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)