| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 16 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 2 db
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 db édeskömény | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg gorgonzola | 34 | 3.4 | 0.1 | 4.6 | 0 | 1 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellet széthajtjuk, majd lapjában félbe vágjuk. Gyengéden kiverjük. Az olajon megpárolt köménnyel, a finomra vágott hagymával és a hozzákevert gorgonzolával megkenjük. Persze fűszerezzük. Szorosan a baconba tekerjük. 200 fokos sütőben pirosra sütjük.