Hideg gyümölcsrizs
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 csésze				
		rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 | 
				
						
					| 1 csésze				
		tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 | 
				
						
					| 2 dl				
		tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 | 
				
						
					| 15 dkg				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 30 dkg				
		befőtt | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		málnaszörp | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csipet				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A rizst csipetnyi sóval és ugyanannyi vízzel felfőzzük, belekeverjük a citromhéjat és hagyjuk, hogy a levét elfője. Felöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot kikapcsolva hagyjuk negyed órát pihenni. Amíg forró belekeverünk 10 deka cukrot. Közben a tejszínt a maradék cukorral habbá verjük és a felét a kihűlt rizsbe keverjük.  tetszés szerint választott befőtt kétharmadával összeforgatjuk és tálkákba adagoljuk. A maradék tejszínnel, befőttel díszítjük és a málnaszörppel leöntve tálaljuk.
Ha vendégvárásra készítjük némi zselatint keverjünk bele.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)