| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 40 dkg
lapocka (sertés) |
286 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 72 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 teáskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 40 dkg nagykocka tészta | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felforrósított olajon morzsásra sütjük a darált sertéshúst, hozzáadjuk a finomra metélt vöröshagymát és kevergetve pároljuk, amíg a hagyma összeesik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd mindig csak kevés vizet öntve hozzá puhára főzzük. Közben a tésztát előírás szerint kifőzzük és lecsepegtetjük. A kész húsmasszába keverjük a tejfölt és összeforgatjuk a tésztával. Tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.