| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 1 csapott evőkanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 db				
		alma   | 35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 | 
| 5 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 3.5 kg kacsa | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1 ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 Egy szép 3,5 kiló körüli kacsát megtisztítunk, kívül-belül megsózzuk. Belsejét majoránnával is bedörzsöljük, a hasüregbe teszünk 2-3 fokhagymagerezdet és egy almát. Kívül is bedörzsöljük fokhagymával, tepsibe fektetjük, egy ujjnyi vizet öntünk alá, és a tepsit alufóliával úgy zárjuk le, hogy legyen benne hely a képződő gőznek. A sütőben - a kacsa nagyságától és korától függően - 2-3 órát pároljuk, közben ellenőrizzük, hogy elfőtte-e a levét. Ha kell egy kevés vizet öntünk még alá. Ha a kacsa megpuhult, a fóliát leszedjük a tetejéről, a felesleges zsírt kimerjük és mindkét felén ropogós pirosra sütjük a húst. A bőrét villával szurkáljuk meg, hogy az összes zsírja kisüljön.
			
			Egy szép 3,5 kiló körüli kacsát megtisztítunk, kívül-belül megsózzuk. Belsejét majoránnával is bedörzsöljük, a hasüregbe teszünk 2-3 fokhagymagerezdet és egy almát. Kívül is bedörzsöljük fokhagymával, tepsibe fektetjük, egy ujjnyi vizet öntünk alá, és a tepsit alufóliával úgy zárjuk le, hogy legyen benne hely a képződő gőznek. A sütőben - a kacsa nagyságától és korától függően - 2-3 órát pároljuk, közben ellenőrizzük, hogy elfőtte-e a levét. Ha kell egy kevés vizet öntünk még alá. Ha a kacsa megpuhult, a fóliát leszedjük a tetejéről, a felesleges zsírt kimerjük és mindkét felén ropogós pirosra sütjük a húst. A bőrét villával szurkáljuk meg, hogy az összes zsírja kisüljön.