Egy szép 3,5 kiló körüli kacsát megtisztítunk, kívül-belül megsózzuk. Belsejét majoránnával is bedörzsöljük, a hasüregbe teszünk 2-3 fokhagymagerezdet és egy almát. Kívül is bedörzsöljük fokhagymával, tepsibe fektetjük, egy ujjnyi vizet öntünk alá, és a tepsit alufóliával úgy zárjuk le, hogy legyen benne hely a képződő gőznek. A sütőben - a kacsa nagyságától és korától függően - 2-3 órát pároljuk, közben ellenőrizzük, hogy elfőtte-e a levét. Ha kell egy kevés vizet öntünk még alá. Ha a kacsa megpuhult, a fóliát leszedjük a tetejéről, a felesleges zsírt kimerjük és mindkét felén ropogós pirosra sütjük a húst. A bőrét villával szurkáljuk meg, hogy az összes zsírja kisüljön.
Darabolás előtt fólia alatt 5 percig pihentessük.
Párolt lilakáposztával és hagymás tört krumplival tálaljuk.