Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemell lecsós tésztaágyon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csomag csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az alufóliával kibélelt diszkoszba vékonyra vágott füstölt szalonnát terítünk. Egy rétegben tésztát rakunk rá és megszórjuk, a kockára vágott hagyma, paprika paradicsom keverékével. Folytassuk a rétegzést, amíg a hozzávalókból tart. A rétegeket sózom borsozom. A két csirkemellet középen a csont mellett bevágjuk és a résekbe felkarikázott kolbászt dugdosunk. A tésztás elegy közepére helyezzük és körberakjuk a majoránnával meghintett májakkal. Aláöntjük a bort és a tetejére kenjük a tejfölt. Végül a szeletelt baconnal befedjük. A diszkoszt lezárva, bő órára parázsba tesszük.
Úgy tálaljuk, hogy mell, máj, tészta és ropogós bacon mindenki tányérjára jusson.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)