Körte Szép Heléna módra
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
margarin (55% zsírtartalmú) |
237 |
16.5 |
19 |
0.7 |
0 |
89 |
| 0.5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 5 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 15 dkg
tejcsokoládé |
396 |
26 |
30.4 |
1.5 |
0 |
0 |
| 4 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 4 db
körte |
53 |
0.4 |
0.3 |
12 |
2.8 |
0 |
| 1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A körtéket megmossuk, ügyelve arra, hogy száruk épségben maradjon. Hámozzuk meg majd dörzsöljük be citromlével. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a maradék citromlevet, kevés citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget és ebben a lében puhára főzzük a körtéket. A levében hagyjuk kihűlni, majd 3-4 órára hidegre tesszük. A mázhoz a porcukrot egy tűzálló tálba tesszük, majd beletördeljük a csokoládét. Hozzá adjuk a tejet és a margarint, majd feltesszük főzni, amíg a csoki fel nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük. A körtéket egy lapos tálra helyezve bevonjuk a forró mázzal. Tejszínhabbal díszítjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)