Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mágnás diós pite

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Édességek, Teaparti, Buli, Tésztafélék, Uzsonna
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
30 dkg sárgabarack lekvár 263 0.4 0 64.5 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 db citromhéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet gyúrjuk tésztává a sütőporral, a vajjal, 10 dkg cukorral, 1 tojással és a citrom reszelt héjával. A tésztát nyújtsuk ki akkorára, hogy a tepsit befedje. Kenjük meg a lekvárral. A diókrémhez válasszuk szét a két tojást és a sárgáját keverjük ki a 20 dkg cukorral. Adjuk hozzá a darált diót és vaníliás cukrot. A fehérjékből verjünk kemény habot és forgassuk bele óvatosan a diós masszát. Kenjük a habos diót a lekváros tésztára, egyenletesen simítsuk el és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt szeleteljük és tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)