| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg meggy | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1 | 0 |
| 20 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 6 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 10 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 2 csomag réteslap | 348 | 11.6 | 1.2 | 72.1 | 0.7 | 0 |
| 5 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az meggyet kimagozom, majd a cukorral elkeverve állni hagyom. Ha levet engedett lecsöpögtetem, elkeverem a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom, de előtte meghintem a zsemlemorzsa felével. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.