Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Koleszos bableves kolbásszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Koleszban főztük, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 maréknyi mirelit zeller 0 ? ? ? ? ?
1 maréknyi mirelit sárgarépa 27 2.4 0.5 2.3 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 maréknyi mirelit fehérrépa 0 ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 maréknyi fodros kockatészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajta a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Pár percig sütjük, majd felengedjük másfél liter vízzel. Dobjuk hozzá a fűszereket és forraljuk fel. Tíz perc főzés után adjuk hozzá a tésztát, majd újabb öt perc múlva a leöblített babot és a liszttel, valamint kevés levessel, simára a kevert tejfölt keverjük hozzá. Két perc forralás után tálalhatjuk.
Csípőset és kenyeret kínáljunk hozzá.
Tészta helyett főzhetünk bele burgonyát, a kolbász kiválthatjuk kockára vágott főtt, füstölt tarjával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)