Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott pontyfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Sült, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat kifilézzük, majd a filéket, a bőrig, sűrűn beirdaljuk. Ezután a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. A lisztes halat megforgatom a habosra felvert tojásban, végül meghempergetem a zsemlemorzsában és bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm. (Az első oldalát fedő alatt, a másikat már fedő nélkül sütöm.) Itatóspapírra vagy papírtörlőre teszem a megsütött szeleteket, hogy felszívja a felesleges olajat. Megmosott és karikákra vágott citrommal feldíszítem, vajas, petrezselymes burgonyával vagy petrezselymes párolt rizzsel és tartármártással tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)