Májpástétom Gixer módjára (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Édes, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tojás, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, a zsiradékot 3 részre osztjuk. A fűszereket megőröljük és a felcsíkozott májra szórjuk. A zsiradék első harmadában a májat megsütjük, majd a pörchöz öntjük. A második harmadban a félfőre vágott hagymát pároljuk puhára, benne a babérlevéllel, melyet végül kidobunk. Az utolsó harmadban az almát pároljuk meg, a zúzott fokhagymával. Szinte az összes levét süssük el, de ne égessük le. Keverjünk össze mindent, adjuk hozzá a keménytojásokat, majd kétszer daráljuk át. Ízlés szerint sózzuk, majd keverjük habosra a konyakkal. Folpackkal bélelt őzgerincformába nyomkodjuk és hűtőben megdermesztjük. Kiborítva, vékonyan felszeleteljük és feldíszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||