Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hamis grillzöldségek
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi majoránna 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi oregánó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tócsni
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3-4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, majd két fólia között gyengéden kiverjük. Mindkét oldalát sóval és borssal meghintjük, végül ráterítjük a baconszeleteket. Feltekerjük és ujjnyi karikákra vágjuk. A tekercseket, hármasával, a feldarabolt hagymával váltakozva, beáztatott bambuszpálcára szúrjuk. Olajjal bekenjük a húsokat, majd fél órát félre tesszük. Serpenyőben, mindkét oldalukat, pirosra sütjük.
Minden tányérra egy-egy szelet tócsnit terítünk, majd a húsokat rátéve, a grillzöldségekkel tálaljuk.
Egy kis nyáridéző étek, persze faszenes grillen az igazi.

Hamis grillzöldségek
A fűszerekből az olaj, a zúzott fokhagyma és a citromlé hozzáadásával pácot készítünk. A zöldségeket egyforma szeletekre vágjuk, majd az öntetbe forgatjuk. 20 perc pihentetés után lecsepegtetjük és a lecsepegett lét zsírjára sütjük. Ekkor a zöldségeket hozzáadjuk és roppanósra pároljuk.

Tócsni
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. Kanállal halmokat rakunk az olajba, majd a hátával lepényekké simítjuk. Egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Adhatjuk köretnek is, de önmagában, némi fokhagymás tejföllel és egy korsó sörrel... Hm!!!
Csak frissen ropogós!