Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre: Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival
Hamis grillzöldségek
Tócsni
Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, majd két fólia között gyengéden kiverjük. Mindkét oldalát sóval és borssal meghintjük, végül ráterítjük a baconszeleteket. Feltekerjük és ujjnyi karikákra vágjuk. A tekercseket, hármasával, a feldarabolt hagymával váltakozva, beáztatott bambuszpálcára szúrjuk. Olajjal bekenjük a húsokat, majd fél órát félre tesszük. Serpenyőben, mindkét oldalukat, pirosra sütjük. Minden tányérra egy-egy szelet tócsnit terítünk, majd a húsokat rátéve, a grillzöldségekkel tálaljuk. Egy kis nyáridéző étek, persze faszenes grillen az igazi. Hamis grillzöldségek A fűszerekből az olaj, a zúzott fokhagyma és a citromlé hozzáadásával pácot készítünk. A zöldségeket egyforma szeletekre vágjuk, majd az öntetbe forgatjuk. 20 perc pihentetés után lecsepegtetjük és a lecsepegett lét zsírjára sütjük. Ekkor a zöldségeket hozzáadjuk és roppanósra pároljuk. Tócsni A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. Kanállal halmokat rakunk az olajba, majd a hátával lepényekké simítjuk. Egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Adhatjuk köretnek is, de önmagában, némi fokhagymás tejföllel és egy korsó sörrel... Hm!!! Csak frissen ropogós! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||