Tepsiben sült kenyérpuding (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Reggeli, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Előételek, Buli, Rakott, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A húsféléket kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük, majd a zsiradékon a finomra vágott hagymát átpirítjuk. Végül belekeverjük az áttört fokhagymát. Az alatta képződött zsiradékból evőkanálnyit a tepsibe öntünk. A szikkadt kenyérből vágott kockákat beleforgatjuk és elterítjük. A hagymás zsírt a tejföllel, a tojásokkal és a pörcökkel elkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd a kenyérkockákra öntjük. A reszelt sajttal bőven megszórva, 175 fokos sütőben, 20 percig sütjük. Kockára vágva, friss paradicsommal és paprikával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||