Füstölt lazacos fasírt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Húsételek, Halak és hidegvérűek, Uzsonna, Reggeli, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
40 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lazacot apró darabokra vágjuk, a szálkáit kiszedjük, majd a vízbe beáztatott, kicsavart kenyérrel, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Lapos pogácsává formázzuk, majd a zsemlemorzsába forgatva, lepényekké alakítva, a forró olajba téve pirosra sütjük.
Burgonyapürével, tartárral kínáljuk.