Kesudiós chili serpenyőben (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Timmy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Reggeli, Böjt, Buli, Szabadban, Meleg nyári napokra, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Csípős, Savanyú, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg kesudió ? ? ? ? ? ?
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 doboz chilis babkonzerv 0 ? ? ? ? ?
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket finom kockára vágjuk, majd a serpenyőben felhevített olajom megpirítjuk. Belekeverjük a fűszereket és jól összeforraljuk. Beleöntjük a leöblített babokat és a paradicsomkonzerveket. 20 perc gyengéd forralás után a babért kidobjuk és a durvára vágott kesudióval elkeverve tálaljuk.
Polentát vagy kukoricás kenyeret adhatunk hozzá.
Remek reggeli, de zsírosabb sült húsokhoz is tálalható.