Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
A cikk nyomtatása!

Az almaborról röviden

  • Címkék:
  • almabor
  • cider
2010. szeptember 03. | péntek

A cider vagy más néven almabor vagy almasör, egy jellemzően almából, erjesztéssel készített, kellemes, üdítő jelleggel bíró szénsavas alkoholos ital, amelyet jégre töltve fogyasztanak.

A poharat teletöltik jéggel és erre öntik rá az almabort, amely ilyen formában nyeri el optimális fogyasztási hőmérsékletét.

A cider ötvözi a hagyományos sör és a szőlőbor legjobb tulajdonságait. Szénsavassága, üdítő, hűsítő jellege - főleg nyáron - azonos a sörével, azonban gyümölcsösséggel vegyítve, amely a legjobb rozé vagy fehér borok sajátossága.

Westons Cider

Az angol Westons Cider 1880 óta Herefordshire megyében, Much Marcle faluban készíti kitűnő minőségű cider termékeit, amelyet Henry Weston alapított.

A cég a világ legszélesebb termékpalettájával rendelkezik, nincsen még egy olyan cég, aki ennyi féle almabort készít. Náluk minden igény célra talál. Termékeik közt megtalálható félédes, félszáraz, extra száraz, bio cider, szénsavas, szénsavmentes, kicsi, nagy kiszerelés.

A céget nem kebelezte be egyetlen mammut cég sem, így a mai napig önálló, független családi cég, amelyre okkal lehetnek büszkék a Weston család tagjai.

Stassen

Philippe Stassen, a Stassen S.A. igazgatója mondta: „A cider piac utóbbi idejének számos sikerterméke a mi fennhatóságunk alatt, Belgiumban, Aubelben került kifejlesztésre, ezáltal hiszek abban, hogy az idő most érkezett el, hogy a minőség és innováció ezúttal a mi saját termékeinket gazdagítsa.
Stassen a termékeit 100% gyümölcsből készíti, hozzáadott cukor és mesterséges tartósító nélkül.
Jelenleg két termékcsoporttal jelentkeznek a Stassen termékei:
1. Over Ice, amely almás és körtés ízben érhető el.
2. Fruity Cider, ízesített almaborok, amelyek kizárólag gyümölcsből készültek, frissek, könnyűek, és öt ízben érhetőek el: barack, erdei gyümölcs, bodza, licsi és egzotikus.

Magners Irish Cider

A céget William Magner Clonmelből, County Tipperaryból indította 1935-ben.
Egy ideig H.P. Bulmer and Company nevű angol cider gyártóval közösen készítették termékeiket, de idővel különváltak, ezért is adódott az a furcsa helyzet, hogy Írországban Bulmersként ismert ugyanaz a termék, amely Írországon kívül - így nálunk is - Magners néven fut.
A Magners alapelvei: TERMÉSZETESSÉG, HAGYOMÁNY, ÖRÖKSÉG és ERŐ.

Kopparberg

Kopparbergs Bryggeri a Svédországban lévő Bergslagen régió legnagyobb sör és cider gyártója, amely 1882 óta több tulajdonosi kört is megélt. 1994 óta egy testvérpáros – Peter és Dan-Anders Bronsman – vezetése alatt üzemel a gyár, és a Kopparberg termékek töretlen sikereket érnek el a világ számos országában.

www.almabor.hu

MAGÁNSZEMÉLYEK e-mailen érdeklődhetnek a magyarországi cider kiskereskedelmi értékesítésről, ehhez legyenek szívesek küldeni egy üres e-mailt a következő tárggyal: almabort szeretnék, az info@almabor.hu -emailcímre.
 

Cider Budapest

Kapcsolódó anyagok:

Az almabor