Magyaros busa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Egy sütőálló serpenyőben zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beledobjuk a félfőre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát és kissé megpároljuk. A pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük, beleöntjük a vörösbort és összeforraljuk. Belefektetjük, az előzőleg besózott busafiléket és fedő alatt, takarékon 10 percig pároljuk. A tetejére kenjük a liszttel simára kevert tejfölt. Előmelegített, 175 fokos sütőben pirosra sütjük. Vajas burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||