Zöldséges halfilé kapormártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre: Zöldséges halfilé
Kapormártás
Zöldséges halfilé A zöldségeket vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. A halfiléket sózzuk meg és hagyjuk állni. Vajazott alufólialapokra terítsük rá a halat és halmozzuk rá a zöldségszalmát. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük rá a bort, majd az alufóliát borítékszerűen zárjuk le. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 20 percig. Tálaláskor öntsük le kapormártással. Vajasburgonyát kínáljunk mellé. Kapormártás A kaprot finomra vágjuk, majd a felhevített vajban megpezsgetjük, meghintjük a liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel. Ne főzzük túl sűrűre. A fűszerezzük, majd a citromlével és cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||