Hal pikáns mártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csukát megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét oldalát centiméteres távolságban bevagdossuk és a résekbe szeletelt baconszalonnát teszünk. A vaj felével kikent tűzálló tálba tesszük. A maradék vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a reszelt tormát, a halra öntjük, meglocsoljuk a tejföllel és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||