Alufóliában sült lazac (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
4 alufólialapot kiterítünk a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és ráterítjük az olívaolajjal megcsepegtetett lapra. Rákarikázzuk a hagymát és a paradicsomot, ezeket is sózzuk, borsozzuk, majd megkoronázzuk a sós vízben blansírozott negyed brokkolival. Néhány bazsalikomlevelet terítünk rá és mellé, megcsepegtetjük citromlével, majd az alufóliából egy szorosan lezárt, de laza csomagot hajtunk. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Az asztalnál ki-ki maga vágja fel a csomagját. Körítésnek általában elég a zöldség, de nagyétkűeknek hercegnőburgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||