Mustáros zúzatokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csapott evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg csirkezúza 0 14.8 15 0 0 64
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megfonnyasztom, majd a gondosan megtisztított és feldarabolt zúzát rádobva, megpirítom. Megfűszerezem a borssal, a majorannával, felöntöm egy kevés vízzel és belekeverem a mustárt, a zúzott fokhagymát. Mindig csak kevés vizet aláöntve, puhára párolom. Tálalás előtt belekeverem a tejfölt.