Csülök pékné módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Csőben sült, Párolt, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A gondosan megtisztított csülköt kuktába teszem, párolórácsra, kevés vízzel, sózom, fűszerezem (só, bors, babérlevél, köménymag, fokhagyma ízlés szerint). Kb. fél óra alatt puhul meg. Kivéve, csontjáig bevágom és olajjal kikent tepsibe teszem, ráöntöm a levét, mellé rakom az előre megtisztított, gerezdekre vágott krumplit és a negyedelt hagymát. Közben ízlés szerint utánfűszerezem és egy deci sört öntök alá. Beteszem az előmelegített 175 fokos sütőbe és fél órát fólia alatt, majd a fóliát eltávolítva, levével locsolgatva pirosra sütöm. Idénysavanyúságot tálaljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||