Tűzdelt báránycomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Tűzdelt, Csőben sült, Sütőzacskó, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1.5 kg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránycombot lehártyázzuk, megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnacsíkokkal, Megsózzuk és borssal bedörzsöljük. Sütésig félretesszük. A feldarabolt zöldségekből és a szalonna bőréből sütőzacskóban zöldségágyat készítünk. Ráöntjük a fehérbort, ráhelyezzük a combot, mellédobjuk a fűszereket. A zacskót lezárjuk, néhány helyen tűvel kilyukasztjuk, majd előmelegített sütőben másfél óra alatt megsütjük.
Felszeletelve, a pecsenyelevével leöntve, a velesült zöldségekkel tálaljuk.
Krokettet, sültburgonyát vagy párolt rizst adhatunk köretnek.