Tűzdelt báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Tűzdelt, Csőben sült, Sütőzacskó, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A báránycombot lehártyázzuk, megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnacsíkokkal, Megsózzuk és borssal bedörzsöljük. Sütésig félretesszük. A feldarabolt zöldségekből és a szalonna bőréből sütőzacskóban zöldségágyat készítünk. Ráöntjük a fehérbort, ráhelyezzük a combot, mellédobjuk a fűszereket. A zacskót lezárjuk, néhány helyen tűvel kilyukasztjuk, majd előmelegített sütőben másfél óra alatt megsütjük. Felszeletelve, a pecsenyelevével leöntve, a velesült zöldségekkel tálaljuk. Krokettet, sültburgonyát vagy párolt rizst adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||