Mustáros marhaszelet (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 dl barnasör 51 0 0 5.9 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába öntjük és a párolórácsot betéve, a hússzeleteket, a babérleveleket, a félfőre vágott hagymával rétegezve belerakjuk, szükség szerint megfűszerezzük és a sört ráöntve a kuktát lezárjuk. Sípolástól számítva 25 percig kislángon főzzük.
Knédlivel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk.