Mustáros marhaszelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába öntjük és a párolórácsot betéve, a hússzeleteket, a babérleveleket, a félfőre vágott hagymával rétegezve belerakjuk, szükség szerint megfűszerezzük és a sört ráöntve a kuktát lezárjuk. Sípolástól számítva 25 percig kislángon főzzük. Knédlivel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||