Csípős ketchup (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Csípős Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket kell kicsumázzuk. A répákat és a zellert lereszeljük, a hagymákat apróra vagdaljuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. Edénybe téve forralni kezdjük, beletesszük a csokorba kötött zöldfűszereket és a megőrölt vagy tüllzacskóba tett többi fűszert, a nem cukrozott aszalt almát vagy szirmot. Csendesen főzzük egy órácskát, majd a fűszercsokrot kidobva botmixerrel összezúzzuk, ha zavaróak a héjdarabok szitán át is törhetjük a masszát. Belekeverjük az ecetet, ízlés szerint még fűszerezhetjük, majd üvegebe töltjük és lezárjuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Gyerekeknek óvatosan adjuk! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||