Mandarinos kacsasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A maradék sült vagy főtt kacsahúst kicsontozzuk és apró kockákra vagdaljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük és kihűtjük. A hozzávalókból mártást készítünk, ízlés szerint hígítva a mandarinbefőtt levével. Keverőtálba tesszük, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a kacsahúst, a rizst, és mandarint, majd a mártást ráöntve összeforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||