Mandarinos kacsasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
15 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 doboz mandarinkonzerv ? ? ? ? ? ?
50 dkg kacsahús 186 19 12 0.4 0 77
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A maradék sült vagy főtt kacsahúst kicsontozzuk és apró kockákra vagdaljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük és kihűtjük. A hozzávalókból mártást készítünk, ízlés szerint hígítva a mandarinbefőtt levével. Keverőtálba tesszük, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a kacsahúst, a rizst, és mandarint, majd a mártást ráöntve összeforgatjuk.
Jól behűtve tálaljuk.