Bográcsos zúzapörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zúzát megtisztítjuk, gondosan megmossuk és felnegyedeljük. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát, majd zsírjára sütjük, megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. A zúzát és köményt belekeverve, fehéredésig sütjük, rászórjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel. Ha majdnem puha, jöhet bele a fűszerpaprika és az apróra vágott burgonya, annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Főzzük készre. Kenyérrel és kovászosuborkával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||