Cotechino lencsefőzelékkel és burgonyapürével (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Szilveszter, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 0 személyre: Cotechino lencsefőzelékkel és burgonyapürével
Burgonyapüré
Cotechino lencsefőzelékkel és burgonyapürével Először tegyük fel főni a cotechinót, egy vízzel teli lábosban. Ha megfőtt, még melegen, óvatosan szedjük le a belét, és vágjuk tetszés szerinti szeletekre. Amíg a cotechino fő, addig tegyünk fel egy lábos hideg vizet a tűzre, tegyük bele a lencsét, egy zellerlevelet, egy fél vöröshagymát, és egy csipet sót, és tegyük fel az egészet főni. A lencsét főzzük egy órán át, és közben melegítsünk fel olajat és vajat egy serpenyőben, és pirítsunk benne üvegesre egy fél vöröshagymát és egy zellerlevelet apróra vágva. Adjuk hozzá a lencsét, ha megfőtt, borsozzuk meg, és lassú tűzön forgassuk az egészet össze. Ha kész a lencse, tegyük ki egy tálba, helyezzük rá a cotechino szeleteket, és még melegen tálaljuk. Ügyeljünk arra, hogy a cotechinót ne főzzük túl, mert akkor kemény lesz és besötétedik, és ehetetlenné válik. A Modenai hagyományok szerint a lencse és a cotechino mellé burgonyapürét is tálalhatunk. Burgonyapüré Az apróra vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük, leszűrjük, forrón áttörjük. A vajjal, a felforrósított tejjel és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Kézi habverővel vagy fakanállal tegyük, géppel csak ragacsos masszát kapunk. A tej mennyisége a burgonya minőségétől függ, több, kevesebb is lehet. Habkönnyű, kívánatos ételt kell kapjunk. Roboráló diéta esetén, tej helyett, tejszín is használhatunk. Semleges ízű köret, zsenge zöldségek, nem túl fűszeres húsok kísérője. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||