La polenta „concia” (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Főétel, Uzsonna, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 0 személyre:
Forraljunk fel 2 liter enyhén sós vizet egy réz vagy egy öntöttvas fazékban, szórjuk bele egyenletesen a kukoricalisztet, és fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá az apró kockákra vágott fontina sajtot. Folyamatosan kevergetve főzzük kb. 45 percig, majd a kész polentát hintsük meg a frissen reszelt grana sajttal és fekete borssal. Lassan olvasszuk fel a vajat, és amikor gyöngyözni kezd, öntsük az egészet óvatosan a polentára. Azonnal, a főzőedényben tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||