Tordai lucskoskáposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral fűszerezzük. A kockákra vágott szalonnát kisebb edényben jól megpirítjuk és zsírjával együtt, a félig megpuhult káposztához öntjük. Beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot. Az olajból és lisztből rózsaszínű rántást készítünk, amelybe belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a rántást a tűzről levesszük, hideg vízzel és a tejföllel simára keverjük, majd ezzel a káposztát besűrítjük és kiforraljuk. Tálaláskor kevés tejföllel meglocsoljuk, és meghintjük az apróra vágott, friss kaporral. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||