Szárnyaskoktél gyömbéres dióval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Szilveszter, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ízét. Keverőtálba tesszük a majonézmártást, ketchuppal, reszelt gyömbérrel, őrölt fehér borssal és sóval ízesítjük. Belekeverjük a durvára őrölt dióbelet. Tálaláskor a koktélos pohárba elhelyezzük a cikórialeveleket, erre rászórjuk a vékony metéltre vágott főtt pulykamellet és gazdagon leöntjük az elkészített koktélmártással. Zöldpetrezselyemmel és egy-egy fél dióbéllel díszítjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||