Csokis-mogyorókrémes golyók (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Húsvét, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint kristálycukor 400 0 0 99.9 0 0
igény szerint kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
igény szerint kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 üveg mogyorókrém 536 6.5 31 57 0 0
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
15 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az étcsokoládét, kis időre, tegyük mélyhűtőbe, majd reszeljük le. Keverjük össze a megdarált keksszel, a mogyorókrémmel és a tojásfehérjével, gyúrjuk egynemű masszává. Formáljunk belőle diónyi golyókat és ezeket, tetszés szerint, hempergessük kókuszreszelékbe, kakaóporba vagy kristálycukorba.
Hűtve tálaljuk.