Pulykamell citrommártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet felszeleteljük és tenyerünkkel kissé megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felforrósított vaj-olaj keveréken, mindkét oldalukat, hirtelen megsütjük. Kiszedjük és melegen tatjuk. A serpenyőben maradt zsiradékba reszeljük a citromok héját és belecsavarjuk a levüket. Habverővel belekeverjük a húsalaplét és visszatéve a hússzeleteket, fedő alatt, puhára pároljuk. Párolt rizzsel vagy hercegnőburgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||