Párolt lilakáposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Szilveszter, Márton nap, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A káposztát kettévágjuk, kitorzsázzuk, majd legyaluljuk. A hagymát félfőre vágjuk. A felforrósított olajba szórjuk a cukrot és megbarnítjuk, rádobjuk a köménymagot és pattogásig hevítjük, belekeverjük a hagymát és összepároljuk. Hozzáadjuk a káposztát sózzuk, borsozzuk és kevergetve roppanósra dinszteljük. Közvetlen, elkészülte előtt, ecettel ízesítjük. Ropogósra sült húsok, disznótoros kísérője. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||