Mexikói babsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Kukta, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ropogósra sütjük. A zsírját tálkába öntjük és a többi hozzávalóval, deci vizet hozzáadva salátalévé keverjük. A forró, leszűrt babra öntjük és belekeverjük a többi zöldséget. Hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, a baconnal megszórva. Grillhúsok mellé köretnek vagy előételnek tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||