Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Farsang, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Hideg, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal bekent alufólia lapra fektetjük. A hússzeletet megborsozzuk és rákenjük a vajjal habosra kevert juhtúrót. Beborítjuk a spenótlevelekkel és bejgliszerűen feltekerjük. Kívülről is borsozzuk, sózzuk, a belsejére azért nem írtam sót, mert a juhtúró is sós. Bekenjük olajjal és a fóliát rátekerjük, majd a két végét szaloncukorszerűen becsavarjuk. Nem baj ha nem túl szoros a fólia, hogy a keletkező gőz ne vesse szét. Tepsibe ujjnyi vizet öntünk és a hústekercset 200 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órát sütjük. A végén a fóliát széthajtva kevés olajjal megkenjük és pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit pihentessük. Melegen burgonyapürével vagy párolt rizzsel kínáljuk, ha hidegen vékonyra szeleteljük franciasalátát adhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||