Csikóstokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsírban megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a ceruza vastag csíkokra vágott húst és kevergetve, fehéredésig sütjük. Megszórjuk a paprikával és elkeverve, felöntjük kevés vízzel. Mindig csak kevés vizet hozzáadva, félpuhára pároljuk. Közben borssal és sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és puhára pároljuk. Végül behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Tálalás előtt belekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet. Vajas galuskát vagy párolt rizst kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||