Túrós-őszibarackos rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Farsang, Húsvét, Márton nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és kockára vágott őszibarackkal együtt. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítjük, rétegenként megcsöpögtetjük az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozzuk. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyunk, ezt behajtjuk és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A második csomaggal is így járunk el. A tetejét is lekenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vágjuk szeletekre, tálalás előtt meghinthetjük vaníliás porcukorral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||