Indonéz csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontjából és bőréből, kevés vízben alaplevet főzünk. A csíkokra vágott csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a felhevített olajban pirosra sütjük. Félretesszük, de melegen tartjuk. A megmaradt sütőzsiradékba szórjuk az őrölt fűszereket, majd két perc múlva a finomra aprított hagymát is hozzáadjuk. Ha a hagyma megpirult, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, bő egy perc múlva, felöntjük az alaplével, a kókusztejjel, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a paradicsompürét. Összeforraljuk és beletesszük a csirkedarabokat. Kevergetve, sűrűsödésig forraljuk. A finomra metélt bazsalikomlevelekkel díszítve, párolt basmati rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||