Töltött hústekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Csőben sült, Töltött, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Egy evőkanál olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a végén belekeverjük a zúzott fokhagymát. Hagyjuk kihűlni és gyúrjuk össze a megdarált hússal és a fűszerekkel. Terítsük, megfelelő méretű, olajozott alufóliára, ujjnyi vastagon. Borítsuk rá a sonkaszeleteket, melyeket kenjünk be vékonyan mustárral, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Az uborkák végét vágjuk le és tegyük a massza egyik szélére és a fólia segítségével tekerjük fel. A fólia két végét csavarással zárjuk le, tegyük tepsibe és kevés vizet aláöntve, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Szeletelés előtt pihentessük 10 percet. Előre elkészíthető, csak sütni kell frissen, burgonyapürét kínáljunk mellé. Hidegen is tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||