Birkacsorba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A birkahúst pörkölthús méretű darabokra vágjuk, és 2 liter sós vízben, fedő alatt, főni tesszük. Időnként lehabozzuk. Miután majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldséget. Mikor a hús megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét, és ízlés szerint csípősre ízesitjük. Káposztalével savanyítjuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Friss, puha kenyérrel adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||