Andalúz kagylósaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Hideg, Tojás, Zöldség, Hidegvérűek, Tejtermékek, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kagylót megfőzzük a borral, sóval, borssal és a felvagdalt répával ízesített vízben. A húsát kiszedjük és lecsöpögtetjük. A kétszínű paprikát, a felvagdalt olívabogyót, a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecete,t a sóval, borssal, a kakukkfűvel elkeverjük. A lefőzött kagylóhússal elkeverjük.
Előételnek tálaljuk, friss pirítóssal.