Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Hidegvérűek
(69 db)

Andalúz kagylósaláta

A kagylót megfőzzük a borral, sóval, borssal és a felvagdalt répával ízesített vízben. A húsát kiszedjük és lecsöpögtetjük. A kétszínű paprikát, a felvagdalt olívabogyót, a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecete,t a ... tovább

Baconban grillezett garnéla BBQ szósszal

A félbevágott baconszeletekbe göngyöljük a megtisztított garnélákat. Közepes magasságra emelt grillrácson oldalanként kb. három perc alatt megsütjük. A BBQ szósz kíséretében, salátával tálaljuk. ... tovább

Bazsalikomos kagylósaláta

Az újhagymát vágjuk vékony karikára, a zöldjével együtt. A lilahagymát metéljük apróra. A koktélparadicsomot szeljük félbe vagy negyedbe. A kápiapaprikát kockázzuk apróra. A bazsalikomleveleket tépkedjük szét, majd mindent ... tovább

Békacomb bresse-i módra

A megsózott combokat, állni hagyjuk, majd borsozott lisztbe forgatjuk. Az olajban, mindkét oldalukat, gyorsan ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, melegen tartjuk. Átpréseljük a fokhagymát, finomra vágjuk a petrezselymet, összekeverjük a ... tovább

Békacomb nyárson

A békacombokat ötösével tűzzük két nyársra, majd pácoljuk be citromlé, olaj, és bors keverékébe, mintegy fél órára. Grillrácson forgatva süssük öt percig. Frissen tálaljuk, mustárral vékonyan megkenve. Citromgerezdeket és ... tovább

Cajun gumbo

Vágjuk kockára a csirkemellet és süssük barnára a vaj-olaj keverékben. Szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. A felszeletelt kolbászt is süssük át, majd tegyük a csirkéhez. A sütőzsiradékban pirítsuk meg, a finomra vágott ... tovább

Csekonics saláta

A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány ... tovább

Csigapörkölt

Az éticsiga védett állat, de április 1-től június 15-ig gyűjthető. 3 centiméternél kisebb csigát tilos gyűjteni! Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles ... tovább

Csirkemell zöldborsóval és rákkal

A csirkemellet vágjuk kockára, majd a felforrósított vaj-olaj keveréken süssük pirosra. Sütés közben sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a zúzott fokhagymával. Ha majdnem puha, keverjük bele a mélyhűtött zöldborsót és a ... tovább

Édes-csípős királyrák

A lime héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A barnacukrot, a whiskyt és a lime levét gyorsforralóban sziruposra főzzük. Belekeverjük a lime héját és az apróra vágott chilit. Összeforgatjuk a rákkal és olajjal kikent tepsibe ... tovább