| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 maréknyi garnélarák | 56 | 11 | 0.6 | 1 | 0 | 200 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 20 dkg zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| 3 evőkanál tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellet vágjuk kockára, majd a felforrósított vaj-olaj keveréken süssük pirosra. Sütés közben sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a zúzott fokhagymával. Ha majdnem puha, keverjük bele a mélyhűtött zöldborsót és a garnélát. Mire átforrósodik el is készül. Végül öntsük hozzá a tejszínt és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.