Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cajun gumbo

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 szál metélőzeller ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál Cajun fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
50 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 liter marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
4 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
40 dkg okra 0 1.9 0.2 4.5 ? 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
25 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk kockára a csirkemellet és süssük barnára a vaj-olaj keverékben. Szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. A felszeletelt kolbászt is süssük át, majd tegyük a csirkéhez. A sütőzsiradékban pirítsuk meg, a finomra vágott hagymát, majd tegyük hozzá a feldarabolt paprikát, zellert, és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a fűszereket és öntsük fel az alaplével. Tegyük vissza a húsokat és kis lángon főzzük fél órát. Keverjük bele a felkarikázott okrát, öntsük bele a paradicsomlét és hagyjuk a tűzön még egy órát. Az utolsó öt percben keverjük bele a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát és a garnélát. Petrezselyemzölddel gazdagon megszórva, párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)